Dalton, GA & Chattanooga, TN (706) 279-2635
Gainsville, GA & Lilburn, GA (678) 450-1222

Categories
! Zonder Kop

Hoe een scheiding te overleven met een giftige persoon en uzelf te vinden

Een uitsplitsing van een relatie kan lange tijd uit de sleur zijn. Zelfs als u begrijpt dat de voormalige partner of zelfs een naast familielid u jarenlang heeft genegeerd, vernederd of afgeschreven, is het niet eenvoudig om de verbinding af te breken. Hoe u van verslaving af komt en zich beter voelt?

Om de relaties te stoppen waarin veel mentale kracht is geïnvesteerd en veel heldere ervaringen worden geassocieerd, kan het voor ons erg pijnlijk zijn. Zelfs als we ons realiseren dat de partner of het relatieve gemanipuleerde, ons heeft afgeschreven en we leefden in een sfeer van emotioneel (of fysiek) geweld.

Bij het beslissen over afscheid, beginnen we te twijfelen: “Plots zal alles veranderen?”,” Ik heb zoveel kracht besteed dat ik alles had verlaten?”” Het was toch goed. “Volgens de psycholoog Shahida Arabi is het onvermogen om zich af te breken van een destructieve persoon te wijten aan letsel, co -afhankelijkheid, laag zelfvertrouwen en lage zelfworth. Maar we kunnen onszelf nog steeds helpen.

Shahida Arabi onderzoekt al vele jaren het onderwerp psychologisch geweld. In het boek “Toxic People” biedt ze de volgende stappen.

Weig contacten met een giftige persoon gedurende minimaal 90 dagen

Probeer contacten volledig te stoppen met een persoon die je leven lange tijd heeft vergiftigd. Alleen de afstand zal helpen om zichzelf te bevrijden van zijn destructieve invloed, kijkt nuchter naar de relatie en begint anders te leven.

Stel een doel in: neem minstens 90 dagen geen contact op. Dit is precies de periode dat mensen die drugs weigeren, nodig zijn voor ontgifting van het lichaam, en giftige liefde is verwant aan afhankelijkheid. Een kalender of dagboek helpt velen met de hulp waarvan ze hun voortgang volgen.

Pungee een dag voordat je contact opneemt

Als je de verleiding voelt om contact op te nemen met een voormalige partner, geef jezelf een vertraging. Wacht minstens één dag om je gevoelens te begrijpen. Blijf deze beslissing uitstellen totdat het verlangen vertrekt.

Geef jezelf de tijd om te branden

Wanneer een giftig persoon uit je leven verdwijnt, zul je waarschijnlijk verdriet ervaren. Onthoud dat dit normaal is. Het feit is dat hoe meer je tegen negatieve gedachten en emoties weerstaat, hoe sterker ze je beheersen.

Denk na: welke emoties u probeert te vermijden? Schrijf je gedachten en gevoelens ermee aan. Vul de dagen met lessen die vreugde brengen als je contacten tot niets kunt maken, maak een wekelijks schema waarin je aangename, afleidende lessen opneemt, bijvoorbeeld vergaderingen met vrienden, het bijwonen van humoristische shows, massage, lange wandelingen en het lezen van boeken.

Gap van biochemische banden

“Waarom is het zo moeilijk voor mij om de relaties gewoon af te breken?»Dit is een van de meest voorkomende vragen die de slachtoffers van giftige mensen stellen. Het feit is dat de basis van giftige relaties een letsel is voor gehechtheid. Een sleutelrol bij de vorming van gehechtheid aan een seksuele partner wordt gespeeld door chemicaliën als oxytocine, dopamine, serotonine en adrenaline. Daarom moet bevrijding op hormonaal niveau worden uitgevoerd.

Dopamine

Deze neurotransmitter wordt geassocieerd met het centrum van plezier in de hersenen en speelt een leidende rol bij de vorming van verlangens en genegenheid. In het vroege stadium van de relatie vult een giftige persoon je letterlijk op met bewondering en aandacht. Je voelt emotionele opwinding, een toename van energie en dopamine begint in jou te worden geproduceerd. Maar hij wordt nog actiever vrijgegeven als je genegenheid en andere tekenen van liefde van een partner op een onvoorspelbaar moment krijgt.

Afwisselende ervaring van teleurstelling en aantrekkingskracht in giftige relaties verbetert de liefde. Daarom zijn emotionele schommels die bij de narcis passen, zodat ze wenken. Vervang deze afhankelijkheid door gezonde alternatieven.

 • Focus op je doeleinden, dromen en ambities – maak een lijst met dingen die je zou willen doen en die het leven van de nieuwigheid zal brengen, zal je uit de comfortzone leiden. Welnu, als ze worden geassocieerd met motorische activiteit, zullen ze een deel van het risico en de onzekerheid bevatten.
 • Communiceer met mensen met wie je je goed voelt dankzij hun positieve houding. Kies vrienden die je opvrolijken. Houd er rekening mee dat sociale interactie kan uitputten: alternatieve tijd alleen met uzelf en sociale contacten – om de toename van energie te voelen, niet afnemen.
 • Plezier van eenzaamheid is ook belangrijk. Hiermee kunt u wennen aan de kalmte en vreugde die in uw leven kan zijn zonder de aanwezigheid van een giftige persoon erin. Denk aan: welke drie kleine dingen kun je deze week alleen met je doen?

Oxytocine

Dit hormoon van tederheid en genegenheid wordt vrijgegeven tijdens fysiek contact. Dankzij hem voelen we intimiteit en vertrouwen in de partner. Het is om het effect van oxytocinische communicatie te onderbreken, het is noodzakelijk om contacten te stoppen met degene die u pijn doet, of te minimaliseren. Wat kunnen we nog meer doen om de periode van afscheid te vergemakkelijken?

 • ZOERAPIE: Oxytocine komt vrij in het lichaam en wanneer u met dieren wordt gestoken. Streken honden verhogen het niveau van oxytocine bij zowel de hond als de eigenaar. En de laatste verminderen ook het niveau van cortisol, stresshormoon.
 • Oxytocine kan worden vrijgegeven in fysiek contact met elke persoon met wie u een positieve relatie heeft. Neem de gewoonte om mensen te knuffelen die je dierbaar zijn.
 • Willekeurige flirten: neem het gemakkelijk aan: maak contact, communiceer, ga naar accidentele datums zonder verplichtingen (maar alleen als u niet veel kunt wachten en niet in een dergelijke relatie kunt investeren).
 • Er is een verband tussen oxytocine en het vermogen om te kompet. Daarom is het nuttig om een ​​vriend te ondersteunen, een donatie te doen, zich aan te melden voor een waardig doel of iemand te laten spreken.

Serotonine

Wanneer we verliefd worden, wordt ons niveau van serotonine verlaagd en stijgt het cortisolniveau. Deze combinatie creëert een sterk enthousiasme, zelfs obsessie met een object van liefde, waardoor het behoud van relaties een kwestie van leven en dood lijkt te zijn. Probeer de serotonine -niveaus op natuurlijke manieren te verhogen.

 • Om een ​​dagelijkse dosis hormoon te ontvangen, in zonnig weer, nemen ochtend- en avondwandelingen.
 • Met massage kunt u het niveau van cortisol verminderen, de niveaus van serotonine en dopamine verhogen en stress verminderen.
 • Gelukkige herinneringen kunnen ook de

  kamagra gel

  serotonineproductie verhogen. Giet het album met oude foto’s, lees je dagboeken opnieuw en bekijk thuisvideo’s. Dit zal een dubbel effect hebben: op deze manier verhogen we het niveau van serotonine en laten we tegelijkertijd onszelf niet toe om gedachten over trieste gebeurtenissen in een cirkel te drijven.

 • Nog een advies: voeg een fysieke activiteit toe op uw dag. Het beïnvloedt verschillende neurotransmitters tegelijk: norepinefrine, dopamine en serotonine, en vermindert ook het niveau van cortisol.

Als u een relatie moet onderhouden: veiligheidsmaatregelen

Waarschijnlijk zijn u en de voormalige partner verbonden door omstandigheden: bijvoorbeeld gezamenlijke opvoeding van een kind of verplichting in het bedrijfsleven. Als uw doel niet is om de contacten volledig te verbreken, maar om ze te minimaliseren, denk dan na over welke vormen van communicatie u kunt verdragen.

U staat telefoontjes toe of wilt uzelf beperken tot alleen sms -berichten? Gaat u op vakantie communiceren of bent u klaar voor persoonlijke vergaderingen alleen in noodgevallen? Denk aan deze en andere kwesties goed voordat u de beperking van contacten zegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ready to get started? Request an appointment.